Mainos
Mainos

Hämäräperäinen varainkeruu on yleistynyt

Suomessa on tällä hetkellä käynnissä useita varainkeräyksiä, joissa on huijauksen makua. Tavarakauppa ja rahankeräys ovat monessa varainhankinnassa sekoittuneet.

Laillisuuden rajoilla liikkuva varainkeräys on yleistynyt viime vuosina merkittävästi. Sisäministeriön arpajais- ja asehallintoyksikön mukaan Suomessa on käynnissä useita varainkeräyksiä, joissa on huijauksen makua.

Arpajais- ja asehallintoyksikön päällikön Jouni Laihon mukaan ongelma on erityisesti siinä, että tavarakauppa ja rahankeräys ovat monessa varainhankinnassa sekoittuneet. Tyypillistä on, että kerääjät kaupittelevat puhelimitse jotakin vähäarvoista tuotetta kovalla hinnalla. Samalla ihmiselle luodaan käsitys, että hän lahjoittaa rahaa hyvään tarkoitukseen.

Eurojen lopullista määränpäätä on hankala selvittää, sillä kyse ei ole rahankeräyslailla säädeltävästä keräyksestä vaan tavarakaupasta. Siihen ei tarvita poliisin tai lääninhallituksen lupaa, eikä kerääjien täydy tehdä tilityksiä viranomaisille.

Laiho uskoo toiminnan hyvin usein olevan harmaan alueen bisnestä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme