Mainos
Mainos

Hämeen Sanomat: Armeija haluaa lukea työntekijöidensä sähköposteja

Puolustusvoimat haluaa lukuoikeuden henkilökuntansa sähköposteihin. Armeijan työntekijät saavat kevään aikana allekirjoitettavaksi sopimuksen, jossa pyydetään antamaan lupa sähköpostien tutkimiseen. Asiasta kertoo Hämeen Sanomat.

Suunnitelmat vahvistetaan Puolustusvoimien pääesikunnasta. Äärimmäisissä tilanteissa, esimerkiksi työntekijän loukkaantuessa vakavasti tai kuollessa, työnantaja voisi lukea organisaatiolle tärkeät sähköpostit.

Lain mukaan työnantajalla on työntekijän niin salliessa oikeus lukea työsähköpostia tietyin, tarkasti määritellyin ehdoin.

Yksityiset viestit eri kansioon

Tiedotuspäällikkö Eero Karhuvaaran mukaan Puolustusvoimien työntekijöitä on ohjeistettu riittävästi, ja lain kirjain täyttyy. Ohjeen mukaan työpaikan sähköpostia ei tule käyttää yksityiseen viestintään.

- Henkilökohtaiset sähköpostit on tallennettava erikseen ja merkattava kansio esimerkiksi nimellä "yksityiset", "Eeron omat" tai "henkilökohtaiset", Karhuvaara valottaa.

Näihin posteihin työnantaja ei kajoa. Tilanteessa, jossa lukemattomia posteja ei ole vielä lajiteltu, Karhuvaara luottaa lakiin ja ohjeistukseen sekä harkintaan.

Aliupseeriliiton puheenjohtaja Petteri Leino arvioi lehden haastattelussa, että harva sotilas uskaltaa kieltäytyä sopimuksen allekirjoittamisesta. Karhuvaara ei ota kantaa siihen, kuinka kieltäytyjille jatkossa käy, vaan korostaa allekirjoittamisen olevan vapaaehtoista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme