Mainos
Mainos

Hämeen Sanomat: Pankkiautomaattien korttiasemat vaihdetaan

Pankkiautomaattien korttiasemat vaihdetaan kesään mennessä nykyistä turvallisemmiksi, kertoo Hämeen Sanomat. Korttien syöttöaukon ympärillä olevat ulokkeet poistetaan ja niiden värikoodit korvataan automaatin pintaan maalattavalla värillä. Viime aikoina yleistyneissä pankkikorttien kopiointitapauksissa rikolliset ovat asentaneet kopiointilaitteen juuri korttiaseman ulokkeiden päälle tai tilalle.

Kortit jäävät uusissa automaateissa myös enemmän laitteen ulkopuolelle. Näin magneettinauhan tietojen kopioiminen ei ole mahdollista. Lehden mukaan korttien sirujen kopiointi ei ole onnistunut missään päin maailmaa.

Automaatteja ylläpitävän Automatian toimitusjohtajan Altti Kuorikosken mukaan korteista kopioidaan magneettinauhan tiedot ja kuvataan pin-koodi näppäimistön lähelle asennetulla pienellä videokameralla. Korttien tiedot on välitetty EU:n ulkopuolelle, jossa sirukortteja ei ole käytössä. Näin magneettinauhalla varustetuilla korttikopioilla voidaan tehdä rikoksia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme