Mainos
Mainos

Hämeenlinnan vankilan henkilöstöriidat vaikuttavat jo vankeihinkin

Länsi-Suomen rikosseuraamusalueen selvitys Hämeenlinnan vankilan henkilöstöongelmista on valmistunut.

Selvityksen mukaan on ilmeistä, että vankilassa on työyhteisökonflikti vankilan johdon ja henkilökunnan välillä. Konfliktin keskiössä on noin 10 henkilön ryhmä, mutta riitely heijastuu koko henkilökuntaan ja jopa vankeihin, selvityksessä todetaan.

Länsi-Suomen rikosseuraamusalue ryhtyy heti toimenpiteisiin työilmapiirin ja työrauhan parantamiseksi. Etenkin johtamistapaan edellytetään muutoksia. Lisäksi kiistan osapuolet kutsutaan ensi viikolla yhteiseen palaveriin, jossa asiaa selvitellään.

Selvityksen mukaan useat virkamiehet ovat kokeneet johtajan systemaattisesti kiusanneen tiettyjä virkamiehiä ja aiheuttavan Hämeenlinnan vankilassa vallitsevan huonon ja ahdistavan työilmapiirin. Selvitys myös toteaa, että vankilan työpaikkakiusaamisella on pitkät perinteet. Erityisesti naisvalvontahenkilökunta on selvityksen mukaan kiusannut osastolla työskennelleitä sijaisia.

Vankilan johto on selvityksen mukaan puuttunut kiusaamisiin, mutta aina menettelytavat eivät ole olleet Rikosseuraamuslaitoksen ohjeistuksen mukaisia. Laittomia irtisanomisia tai muuta vastaavaa ei ole kuitenkaan ilmennyt.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme