Mainos
Mainos

Hämeenlinnassa seikkaillut karhu palasi metsään

Karhu kävi reilun kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta. Karhu ei kuitenkaan aiheuttanut vahinkoa.

Hämeenlinnan keskustassa varhain aamulla vieraillut karhu poistui iltapäivällä kaupungin koillispuolella oleviin metsiin. Viimeinen näköhavainto täysikasvuisesta karhusta tehtiin puolenpäivän jälkeen Hätilän kaupunginosassa.

- Karhu lähti makuulta kohti Hauhon ja Tuuloksen korpimaisemia. Metsämiehet ja poliisi jäljittivät sitä viitisen kilometriä asutuksen ulkopuolelle ja palasivat takaisin, eli tilanne on tältä erää ohi, sanoi rikosylikomisario Kari Suominen Hämeenlinnan poliisilaitokselta.

Kaupunkialueella useita kilometrejä liikkunutta karhua jäljitti päivän aikana parisenkymmentä poliisia ja metsämiestä. Heillä annettiin ohje lopettaa karhu turvallisesti, jos se ei poistu kaupungista.

Poliisi kehotti aamulla hämeenlinnalaisia välttämään jalankulkua ja pyöräilyä. Hämeen hätäkeskukseen tuli aamulla useita puheluja, joissa kysyttiin neuvoja kulkemisesta ja kulkureiteistä. Karhu ei kuitenkaan aiheuttanut vahinkoa.

Karhu havaittiin aamuyöllä kello kolmen jälkeen aivan kaupungin ydinkeskustassa Lukiokadulla. Aamupäivällä se oli muun muassa uinut Vanajan yli Aulangon alueelle, mistä matka jatkui asutuksen keskellä Sairion omakotialueen kautta Hätilään.

Hämeenlinnan seudun riistamiehet arvelevat, että kyseessä oli sama karhu, joka oli syönyt viikonvaihteessa peuran Tammelassa. Ilmeisesti saman karhun jälkiä on viime päivinä nähty myös Ypäjällä, Humppilassa ja Jokioisilla.

Karhut menevät useimmiten talviunille jo syys-lokakuussa, mutta saattavat vielä myöhemminkin etsiä paikkaa talvipesälle.

Hämeenlinnan poliisi sai kuvattua videolle kaupungissa käyneen karhun.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme