Mainos
Mainos

Hammaslääkäriin pääsee entistä vikkelämmin

Ylipitkät jonot hammashoitoon ovat lyhentyneet kolmanneksella puolessa vuodessa.

Hammashoitoon pääsee nyt entistä paremmin myös viikonloppuisin. Puoli vuotta sitten joka neljäs suomalainen asui alueella, missä sunnuntaipäivystystä ei ollut lainkaan. Nyt ilman päivystystä joutui selviytymään 13 prosenttia väestöstä.

Stakesin kyselyn mukaan lokakuussa yli puoli vuotta jonottaneita oli 44 terveyskeskuksessa yhteensä noin 7600. Viime maaliskuussa hammasvaivojen kanssa liian kauan jonottaneita oli vielä 11 800.

Etelä-Savon, Itä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kymenlaakson terveyskeskuksissa ei ole lainkaan yli kuusi kuukautta jonottaneita. Eniten hammashoidon jonot ovat lyhentyneet Pirkanmaalla. Siellä yli kuusi kuukautta jonottaneita on yli 2000 vähemmän kuin viime keväänä. Jonot ovat kasvaneet selvästi Etelä-Karjalassa ja jonkin verran myös Keski-Pohjanmaalla.

Vajaa puolet väestöstä asuu alueella, missä hammaslääkärin vastaanotolle pääsi lokakuussa ei-kiireelliseen hoitoon kolmessa kuukaudessa.

Tiedot perustuvat Stakesin lokakuussa tekemään kyselyyn, johon vastasi 195 terveyskeskusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme