Mainos
Mainos

Hammaslääkäriliitto rahoittaisi makeisverolla hammashoitoa

Suomen Hammaslääkäriliiton valtuusto haluaisi, että väestön tarvitsemia hammashoitopalveluja rahoitettaisiin tuomalla takaisin makeisvero. Suomen eduskunta luopui kokonaan makeisverosta vuonna 1998.

Oulussa lauantaina kokoontunut Hammaslääkäriliiton valtuusto toteaa julkilausumassaan, että vuosikymmenten kestäessä syntyneet suun terveydenhuollon hyvät saavutukset ovat nyt romuttumassa nykyiseen karkkikulttuurin.

Makeisten kulutus on lisääntynyt: esimeriksi vuonna 1985 makeisia syötiin henkeä kohden keskimäärin 7,2 kiloa, kun määrä vuonna 2001 oli jo 12,5 kiloa.

Vanha hyvä karkkipäivä on vaihtunut jatkuvaksi naposteluksi ja kunnon välipalat korvataan virvoitusjuomilla ja makeisilla. Miksi kouluissa sallitaan limsa- ja makeisautomaatit, kun samaan aikaan pohditaan, miten yhteiskunnan rahat saadaan riittämään terveydenhoitoon, ihmettelevät hammaslääkärit.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme