Mainos
Mainos

Hampaiden itsehoito heikentynyt

Hammashoidon ammattilaiset arvioivat suomalaisten hampaidenhoitotaidot.

Hampaiden itsehoito on Suomessa heikentynyt. Hammashoidon ammattilaiset antavat suomalaisten suun omahoidolle kouluarvosanan 7+. Lähes puolet vastaajista oli sitä mieltä, että hampaiden ja suun itsehoito on mennyt huonompaan suuntaan.

Syyksi suuhygienian heikkenemiseen mainitaan muun muassa valistuksen vähentyminen ja yleiset elämäntavat. Tiedot ilmenevät TNS Gallupin Hammaslääketiede - Odontologi -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa tekemästä tutkimuksesta. Tutkimusta varten haastateltiin 200 hammaslääketieteen ammattilaista.

Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian puheenjohtaja, professori Juha Varrelan mukaan hammashoito onkin nykyään valitettavasti mennyt enemmän ennaltaehkäisevästä hoidosta akuuttiin.

Suomen suurin hammaslääketieteen ammattitapahtuma päättyi tänään. Näyttelyssä oli mukana 98 alan tuotteita tai palveluita tarjoavaa yritystä ja organisaatiota kahdeksasta eri maasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme