Mainos
Mainos

Hampurilaisleluissa ftalaatteja

Nelosen tv-uutiset kertoi tänään, että Hesburger-hampurilaisravintolan kylkiäisleluista on löytynyt terveysvaikutukseltaan kiisteltyjä ftalaatteja. Lelut testasi Tullilaboratorio.

Hampurilaisravintolan kampanjaleluja ei ole tarkoitettu suussa pidettäväksi, mutta testiperheen vauva ei tiennyt sitä. Keskiviikkona Nelosen Uutiset kertoi, että ftalaatteja on löytynyt vauvoille tarkoitetusta purulelusta ja selailukirjasta. Ftalaatteja käytetään PVC-muovien pehmitysaineena. Tutkimuksissa niiden on todettu aiheuttavan mm. maksa- ja munuaisvaurioita sekä lisääntymisvaikeuksia.

Viime lokakuussa ympäristöjärjestö Greenpeace varoitti lasten vanhempia pehmeiden purulelujen sisältämistä ftalaateista. Ftalaatit siirtyvät elimistöön mekaanisessa rasituksessa esimerkiksi pureskeltaessa.

Greenpeace uskoi, että Suomessakin myydään ftalaatteja sisältäviä puruleluja. Ftalaatit ovat olleet Suomessa kiellettyjä. EU-jäsenyyden myötä ne kuitenkin sallittiin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme