Mainos
Mainos

Hamstraus lisäsi reilusti bensan myyntiä

Bensaa hamstranneet autoilijat nostivat polttoaineen myyntiä reilusti eilen. Paikoin myynti kohosi jopa puolella normaalista torstainpäivästä. Bensiini ei kuitenkaan loppunut huoltamoilta hamstrauksen vuoksi, koska huoltamoilla on varastoissa polttoainetta 2-3 päiväksi.

Kemianteollisuuden lakoista johtuvan bensan varastoinnin arvellaan kuitenkin laantuvat nopeasti.
-Bensan hamstraus torstaina oli luultavasti ensimmäisen lakkopäivän ilmiö. Myynti kohosi huoltamoillamme noin puolta normaalia suuremmaksi. Hamstraus ei ollut kuitenkaan paniikinomaista, arvioi Teboilin huoltamo-osaston johtaja Heikki Lenkkeri.

Hamstrausta hillinnee myös tieto siitä, että bensan ei uskota loppuvan kokonaan lakon vuoksi. Esimerkiksi osa öljy-yhtiöistä tuo polttoainetta itse maahan.
-Jos lakko ei laajene tukilakoiksi, bensa ei lopu huoltamoiltamme, koska tuomme polttoaineen itse maahan. Lakko ei aiheuta nousupaineita bensiinin hintaan. Siihen vaikuttaa maailmanmarkkinahintojen kehitys, Teboilin Lenkkeri huomautti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme