Mainos
Mainos

Hän on SDP:n uusi puheenjohtaja

SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Antti Rinne. 

Uusi puheenjohtaja valittiin äänin 257-243 SDP:n puoluekokouksessa Seinäjoella.

51-vuotias Rinne on pitkän uran ammattiyhdistysliikkeessä tehnyt lakimies. Hän aikoo myös siirtyä nykyisen hallituksen ministeriksi, ja korosti ennen valintaansa politiikan linjan muuttamista. Siihen tarjoutuu hänen mielestään tilaisuus pääministerin vaihdoksen yhteydessä niin kutsutuissa minihallitusneuvotteluissa.

Puheenjohtajaehdokkaat kampanjoivat kiivaasti eilisestä lähtien Seinäjoella saavuttaakseen voiton puheenjohtajaäänestyksessä. Ehdokkaat pitivät muun muassa omat linjapuheensa aamulla. 

Kokouspaikalla Seinäjoella on parhaillaan 500 SDP:n puoluekokousedustajaa. Tänään valitaan myös muuta puoluejohtoa, kuten puoluesihteeri, kolme varapuheenjohtajaa ja puoluevaltuusto.  

SDP:n puoluekokous päättyy huomenna. 

MTV Uutisten poliitikan toimittajat Eeva Lehtimäki ja Mari Haavisto twiittaavat Seinäjoelta reaaliajassa. Seinäjoelle palataan vielä MTV Uutislivessä klo 13.30.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme