Mainos
Mainos

Hanami-juhla kokosi tuhannet kirsikkapuiden katveeseen

Japanissa kevättä juhlitaan kirsikan kukkiessa. Suomeen kotiutuneet japanilaiset ovat tuoneet perinteen mukanaan.

Tänään Hanamia vietettiin Helsingissä Roihuvuoressa tuhansien ihmisten kokoonnuttua Kirsikkapuistoon. Hanami juhlistaa kevättä ja kehottaa nauttimaan katoavan hetken kauneudesta. Hanami on japania ja merkitsee kukkien katselemista. Suomalaiseen Hanamiin yhdistyy myös japanilaisen kulttuurin ja elämäntyylin esittelyä laajemminkin. 

Juhlan Suomeen tuonut Norio Tomida kehuu Suomea varauksetta.

– Suomi on japanilaiselle yksi maailman parhaista maista, sanoo Tomida.

Japanilaisesta kulttuurista ja elämäntyylistä Tomida tahtoisi juurruttaa puistoetikettiä.

– Tiedätte miltä kaupungilla näyttää vappuaamuna. Toivon, että Hanamin jälkeen tässä puistossa ei ole yhtään roskaa.

Helsinkiläiset ovat ottaneet Roihuvuoren Hanami-juhlat omikseen. Tänäänkin paikalla oli tuhansia ihmisiä. Joukkoon kuului niin lähialueen lapsiperheitä kuin japanilaisesta kulttuurista kiinnostuneita sekä tietysti japanilaisia. Tapahtumassa esiteltiin budo-lajeja, japanilaista tanssia, ruokaa ja animea. Tapahtuman käytännönjärjestelyistä jo vuosia vastannut Otto-Ville Mikkelä arvioi, että suuren suosion syy lienee pintaa syvemmällä.

– Olen ollut japanilaisten kanssa tekemisissä nyt kahdeksan vuotta tämän Hanamin tiimoilta. Olen havainnut, että japanilaiset ovat mentaliteetiltaan yllättävän lähellä suomalaisia.

Kirsikankukkien katselemisen sanotaan olevan rauhoittavaa. Se opettaa kiinnittämään huomiota ohikiitävään kauneuteen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme