Mainos
Mainos

Hanavesi käyttökiellossa Nokian Kankaantaassa

Hanavesi on käyttökiellossa Nokian Kankaantaan kaupunginosassa Pirkanmaalla. Asukkaille jaetaan vettä omiin astioihin päiväkodin luona.

Vedessä on maku- ja hajuhaittoja. Viranomaisten mukaan syynä on todennäköisesti pumpun rikkoutuminen.

– Jotakin ainetta on päässyt verkostoon, ja se on maustanut veden. Siinä näytteessä, jota itse maistoin, makuhaitta oli aika lievä, kertoo Simo Latva, Nokian kaupungin teknisen keskuksen johtaja.

Terveyskeskuksen tietoon ei ole tullut sairastapauksia. Vedestä otettuja näytteitä on viety laboratorioon, joka selvittää, onko vedessä taudinaiheuttajia.

Ongelmat vedessä havaittiin eilen iltapäivällä. Nokian vesijohtoverkostoa huuhdellaan parhaillaan runsaalla vedellä.

Latvan mukaan vesiongelmat koskevat ainakin pariatuhatta asukasta. Maku- ja hajuhaittoja on havaittu lähinnä Kankaantaassa, mutta joitakin yksittäisiä ilmoituksia on tullut myös Ilkan ja Halimaan kaupunginosista.

Ilkan, Halimaan, Välimäen ja Lehtimäen kaupunginosien asukkaita kehotetaankin tarkkailemaan hanavettään. Kaupungin nettisivujen mukaan vettä ei muuallakaan tule käyttää, jos se maistuu tai haisee oudolta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme