Mainos
Mainos

Hands free -laitteiden myynti vilkastumassa

Suomalaiset ovat jättäneet viime tippaan auton matkapuhelimen käyttöön tarvittavan hands free -laitteen hankinnan. Laki vaatii kuljettajan kädet vapaaksi jättävän laitteen ensi vuoden alussa.

Tiedot puhelinliikkeistä kertovat, että laitteiden myynti on vilkastunut laiskan alun jälkeen vasta tällä viikolla. Poliisikin on vasta saamassa ohjeet tulevaa valvontaa varten.

Tarvitsipa laitteita yhden tai 300, hankinta näyttää jäävän kaikilla viime päiviin. Nyt myynti on vilkastunut. Valtaosa asiakkaista valitsee halvimman nappimallin noin 10 eurolla.

Uutta lakia pidetään tarpeellisena, mutta kalliimmat 20 euron mallit menevät huonosti kaupaksi. Langattomista malleista ja autosarjoista pitää maksaa jo enemmän. Sankoja löytyy useita malleja.

Laki koskee kaikkia moottorikäyttöisiä ajoneuvoja ammattiliikenteessä ja yksityiskäytössä. Siis myös traktoreita, työkoneita ja moottorikelkkoja. Rekkakuskin testiajossa havaittiin, että hommat luistavat nappi korvassakin.

Poliisi valvoo matkapuhelimen käyttöä tavallisen liikennevalvonnan yhteydessä. Lain rikkomisesta napsahtaa rikesakko.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 17.12.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme