Mainos
Mainos

Hands freen käyttö vähentynyt

Usko hands free -laitteen myönteisestä vaikutuksesta liikenneturvallisuuteen on kuitenkin lisääntynyt.

Suomalaisautoilijat käyttävät hands free -laitetta harvemmin kuin vuosi sitten. Taloustutkimuksen selvityksen mukaan lähes kolmannes matkapuhelinta autossa käyttävistä ei yleensä käytä hand free -laitetta. Vuosi sitten joka viides autoilija laiminlöi hands free -pakon.

Vaikka hands freen käyttö on vähentynyt, on usko sen myönteisestä vaikutuksesta liikenneturvallisuuteen lisääntynyt. Kännykkäautoilijoista lähes puolet uskoo nyt, että hands freen käyttöpakko on parantanut liikenneturvallisuutta, kun vuosi sitten tähän uskoi 37 prosenttia vastaajista.

Matkapuhelin on tutkimuksen mukaan käytössä 89 prosentilla 15-79-vuotiaista. Heistä vajaa puolet käyttää matkapuhelinta autoa ajaessaan.

Tutkimustulokset ovat ennakkotietoa Taloustutkimuksen Kännykkä kevät ja kotipuhelin 2004 -tutkimuksesta. Maalis-huhtikuun aikana tehtyyn kyselyyn vastasi kaikkiaan 1166 15-79-vuotiasta suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot