Mainos

Hankerekisteri on uudistunut

Suurella yleisöllä on aiempaa paremmat mahdollisuudet saada tietoa ministeriöissä tehtävästä valmistelutyöstä nyt kun valtioneuvoston hankerekisteri (HARE) on uudistettu.

HARE on eduskunnan ja ministeriöiden julkinen palvelu

Rekisteristä löytyy tietoja monenmoisista komiteoista, toimikunnista, neuvottelukunnista, lautakunnista, selvitysmiestöistä, työryhmistä sekä valtion virastojen, laitosten ja liikelaitosten johtoelimistä. Hankerekisteri on eduskunnan ja ministeriöiden julkinen verkkopalvelu.

HAREa pidetään ministeriöiden keskeisenä välineenä noudattaa uutta julkisuuslakia. Rekisterin ylläpitovastuu on kullakin ministeriöllä. Kuinka paljon tietoa rekisteristä saa, riippuu siten ennen muuta kunkin ministeriön halusta toteuttaa avoimuutta.

Rekisterissä on tietoja myös ministeriöissä virkamiestyönä valmisteltavista lainsäädäntöhankkeista. Rekisteristä voi seurata ministeriöissä tehtävää valmistelutyötä sekä nähdä asetettujen elinten kokoonpanot. Keskeneräisten asioiden sisällöstä ei rekisteristä saa suoraan tietoa.

Hankerekisteri perustettiin vuonna 1998. Sitä on uudistettu runsaan vuoden ajan. Uudistustyö tehtiin vuonna 1999 tehdyn käyttäjätutkimuksen tulosten pohjalta. Uudistettu HARE on entistä kattavampi ja ajantasaisempi sekä tekniseltä toteutukseltaan aiempaa yksinkertaisempi.

Rekisteriin viedään tietoja säädösvalmisteluhankkeista sekä erilaisista uudistamis- ja kehittämishankkeista. Myös tutkimus- ja selvityshankkeet viedään rekisteriin. Hankkeista rekisteriin sisällytetään mm. perustamistiedot, suhde esimerkiksi hallitusohjelmaan, talousarvioon ja lainsäädäntöön sekä vastuuhenkilöt ja elinten kokoonpanot.

Määräaikaista valmistelua varten perustettujen hankkeiden lisäksi rekisteriin sisällytetään pysyvää tehtävää varten asetetut elimet. Näitä ovat esimerkiksi virastojen, laitosten ja valtion liikelaitosten johtoelinten sekä säädöksiin perustuvien neuvottelukuntien, neuvostojen ja lautakuntien kokoonpanot.

Rekisteri päättyy hallituksen esityksen kohdalla siihen, kun esitys menee eduskuntaan. Sivuilla on kuitenkin linkitys eduskunnan lainsäädäntösivuille.

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot