Mainos
Mainos

Hanna Partanen: Toivottavasti ei tule enää yhtään ruoka-ismiä!

Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen on kyllästynyt mediassa pyöriviin ruokatrendivillityksiin. Hän kuuluttaa terveen maalaisjärjen käyttöä ruokailuun – ihmedieettejä ei tarvita.

Paremmin kuin kausiluontoiset ruoka-ismit painonhallintaan tehoavat yksinkertaiset peruskeinot: säännöllinen ateriarytmi, runsas kasvisten, hedelmien ja marjojen syönti ja itselle sopivassa annoskoossa pysyminen.

– Ruokailukertoja pitäisi olla päivässä neljä ja enintään kuusi. Kasviksiin sopii vanha sääntö "kuusi kourallista päivässä".Meidän pitäisi syödä itsemme sopivasti kylläisiksi eikä siten kuin pelkäisimme ruoan loppuvan kattilasta, Partanen sanoo.

Partanen uskoo, että gluteeniton ruokavalio yleistyy tulevaisuudessa siksi, että suuri määrä ihmisiä kärsii selittämättömistä vatsavaivoista, jotka johtuvat gluteeniyliherkkyydestä. Jo nyt muualla maailmassa syödään yhä enemmän gluteenitonta ruokaa.

Gluteenittoman ruokavalion ei ole tarkoitus laihduttaa, vaan tärkeintä siihen siirtyville on oman hyvinvoinnin parantaminen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme