Mainos
Mainos

"Harha-markkinointiin tultava muutos"

Pohjois-Karjalan yrittäjien toimitusjohtaja Matti Vuojärvikin on huolestunut markkinointihuijauksien kasvavasta määrästä.

– Tilanne oli vähän aikaa rauhoittunut, mutta näyttää taas siltä, että uusi pyrkyreitä on tullut markkinoille, Vuojärvi sanoo.

Vuojärven mukaan on yleistä, että huijariyritysten nimi on lähellä jotain tunnettua ja alkuperäistä. Pienyrittäjät ovat Vuojärven mukaan helpompia kohteita kuin isot yritykset, sillä pienillä yrityksillä ei ole resursseja eikä aikaa lähteä mahdollisiin jälkipuinteihin.

– Joskus on ilmennyt tapauksia, missä huijarimyyjä esittelee olevansa Suomen Yrittäjistä, mutta onkin jostain ihan muualta, Vuorjärvi muistelee.

Vuojärven mielestä liike-elämän kauppatavoissa on kohentamisen varaa.

Lakiesityksiä tulossa

Uudessa hallitusohjelmassa on maininta, että harhaanjohtavaan markkinointiin on puututtava. Suomen Yrittäjien lakiosaston mukaan lakimuutos on erittäin tervetullut.

– Tulemme esittämään hallitukselle, että yrittäjällä olisi jatkossa helpompaa purkaa etämyyntitilanteessa syntynyt sopimus, Suomen Yrittäjien lainsäädäntöasioiden päällikkö Janne Makkula kertoo.

Tällä hetkellä Suomessa ei ole suoraan harhamarkkinointia rajoittavaa lakia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme