Mainos
Mainos

Harjoittelu ratkaisuksi varusmiesten selkävaivoihin

Tuoreen tutkimuksen avulla pyritään selvittämään, vähentävätkö lihaskuntoharjoittelu ja neuvonta varusmiesten palvelusajan selkäongelmia.

Tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien tai vammojen takia varusmiespalveluksensa keskeyttää vuosittain 600- 700 nuorta miestä. Selkävaivat ovat infektioiden ohella yleisin syy palveluksesta poissaoloihin.

Ongelmaan haetaan ratkaisua tutkimuksella, jonka toteuttavat yhdessä pääesikunta, Sotilaslääketieteen keskus, Porin prikaati ja UKK-instituutti.

Tutkimus selvittää, vähentävätkö lihaskuntoharjoittelu ja neuvonta palvelusajan selkäongelmia. Tutkimus tehdään Porin prikaatissa Säkylässä, jossa on koulutuksessa yksi maamme isoista joukko-osastoista. Epidemiologinen vertailuaineisto kerätään tänä ja ensi vuonna. Harjoittelututkimus toteutuu 2007-2008.

- Varusmiehillä on paljon selkäoireita, vaikka rakenteellisia vikoja ei olekaan. Merkittävä syy selkävaivoihin on ylipaino. Liikuntapainotteisessa koulutuksessa ylipainoisen selkä oireilee helposti, kertoi puolustusvoimain lääkintähuollon tutkimusjohtaja, dosentti Harri Pihlajamäki Sotilaslääketieteen keskuksesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme