Mainos
Mainos

Harjuniemi: Rakennusala ei piittaa omasta tulevaisuudestaan

Rakennusliiton puheenjohtajan mielestä rakennusalan pirstotut urakat ja pitkät toimintaketjut tekevät kehittämisestä mahdottoman.

Rakentajien ammattiliiton Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi (vas.) moittii, että ala ei piittaa tutkimus- ja kehitystoiminnasta.

- Alan suuret yritykset kehittävät vain nimeksi, rahallinen satsaus on pieni. Ne keskittyvät toisaalta gryndaukseen ja toisaalta urakkakohteiden hallintaan siten, että käytännön työmaatason toteutusvastuu on pienillä urakoitsijoilla, Harjuniemi sanoi Kuopiossa.

Harjuniemen mielestä rakennusalan pirstotut urakat ja pitkät toimintaketjut tekevät kehittämisestä mahdottoman. Isot tekijät saavat katteensa kehittämättäkin. Pienet urakointiliikkeet taas ovat niin pieniä, ettei kehittämiseen ole varaa.

- Sääntöön löytyy toki poikkeuksia, mutta kokonaiskuva on varsin synkkä, Harjuniemi sanoi.

Myös Rakennusliitto valmistautuu palkkaneuvotteluihin. Harjuniemen mukaan liitto hakee kelpo korotuksia ja työehtosopimusten kehittämistä.

- Siksi meidän on myös valmistauduttava laajamittaiseen työtaistelutilanteeseen, hän ohjeisti omiaan rakentajien retkeilypäivillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme