Mainos
Mainos

Harjuniemi: SAK:n tuki Paperille ei ollut riittävä

Rakennusliiton puheenjohtajan mukaan teollisuusliittojen tai koko SAK:n olisi pitänyt tukea Paperiliittoa yhteisrintamassa.

SAK:laisen Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemen mukaan Ay-liikkeen pitää vakavasti pohtia tapaa, jolla Paperiliittoa tuettiin sen työtaistelussa. Hänen mukaansa teollisuusliittojen tai koko SAK:n olisi pitänyt pystyä esiintymään yhteisrintamassa sen sijaan, että tukitoimet jäivät yksittäisten liittojen päätösten varaan.

- Väittäisin, että jos meillä olisi ollut jämerä yhteisesiintyminen suhteellisen varhaisessa vaiheessa tai ainakin järkevässä kohdassa, niin homma olisi mennyt ohi huomattavasti pienemmillä vaurioilla, Harjuniemi sanoo Kansan Uutisten haastattelussa.

Harjuniemen mukaan Paperiliitto joutui lopulta suostumaan ratkaisuun, jossa se sai tupon mukaiset korotukset, mutta joutui heikentämään muita työehtoja. Nyt pitäisi Harjuniemen mielestä miettiä, miten seuraavalla sopimuskierroksella vältettäisiin tilanne, jossa työnantajapuoli valitsee yhden liiton, jonka työehtoja halutaan heikentää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme