Mainos
Mainos

Harkimo: Soinin täytyy tehdä kompromisseja

Kansanedustajaksi Uudeltamaalta valittu Leena Harkimo on syystä tyytyväinen nainen. Kokoomuksen edustajalla oli kuitenkin vaali-iltana hieman ristiriitaiset tunnelmat. Puolueesta tuli isoin, mutta samalla menetettiin kuusi paikkaa.

— Ei kyllä suurta ratkiriemua ainakaan itsestä löytynyt. Turvallisin ja luottavaisin mielin olen kuitenkin koko ajan edennyt, Harkimo sanoo.

MTV3:n Huomenta Suomen haastattelema Harkimo oli eilen muiden tavoin mykistynyt Perussuomalaisten kannatuksesta. Harkimo muistuttaa, että hallitukseen mentäessä kaikkien on oltava valmiita kompromisseihin.

— Kyllä Soinin täytyy kompromisseja tehdä. Vallivoittajana hän voi tietysti vaatia sitä myös muilta. Sitähän politiikka on, Harkimo pohtii.

— Harvoin sitä yhdellä asialla mennään ja saadaan se läpi.

Harkimo ei ole vielä ajatellut ministerinsalkkua sen suuremmin. Valinta on hänen mukaansa niin monen mutkan takana, että vielä ei ole ollut aika miettiä sitä.

— Siinä on niin monta mutkaa ja muttaa. Ministerivalinnoissa pitää ottaa huomioon muun muassa sukupuoli ja maantiede. Se on monen palikan ja neuvottelun takana, hän sanoo.

Eduskuntaan tulee uudelle kaudelle paljon uusia edustajia. Harkimon mukaan uusien työtovereiden tunnistaminen ottaa oman aikansa.

— Kyllä kasvogalleria pitää työhuoneen seinällä olla jonkin aikaa, hän naurahtaa.

Katso Leena Harkimon (kok) haastattelu: (Huomenta Suomi 18.4.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme