Mainos
Mainos

Harkinnanvaraista avustusta 70 kunnalle

Valtioneuvosto sai avustushakemuksen 211 kunnalta. Sekä avustussummat että hakijoiden ja avustuksen saajien määrät ovat laskeneet viime vuodesta. Muutama työpaikkamenetyksistä ja paperiteollisuuden työnseisauksesta kärsinyt kunta saa jaossa erityiskohtelun.

Kaikkiaan 70 kuntaa saa maan hallitukselta harkinnanvaraista rahoitusavustusta.

Valtioneuvosto on päättänyt kuluvan vuoden harkinnanvaraisista avustuksista. Avustukset lähtevät maksuun saman tien.

Jaettava potti on yhteensä 28,5 miljoonaa euroa. Avustusta saa kolmasosa sitä hakeneista kunnista, joita oli yhteensä 211. Sekä avustussummat että hakijoiden ja avustuksen saajien määrät ovat laskeneet viime vuodesta.

Viime vuonna avustuksia jaettiin 105 kunnalle yhteensä 40 miljoonan euron edestä. Asukasta kohti suurimmat summat nousivat jopa 160 euroon. Nyt avustukset on mitoitettu 40-80 euron välille asukasta kohti.

Suurimman summan, 1676000 euroa, saa Varkaus. Täysin ilman jäi muun muassa Lahti. Se oli hakenut suurinta, peräti yhdeksän miljoonan euron avustussummaa.

Muutama työpaikkamenetyksistä ja paperiteollisuuden työnseisauksesta kärsinyt kunta saa jaossa erityiskohtelun. Näille rakennemuutoskunnille jaetaan 9,1 miljoonaa euroa jo aiemmin lisäbudjetissa myönnettyjen kahden miljoonan lisäksi.Joukkoon luettuja kuntia ovat muun muassa Anjalankoski, Jämsänkoski, Haukipudas, Kemi, Kuusankoski, Lieksa, Mänttä, Outokumpu, Parkano, Simo ja Varkaus.

Harkinnanvaraista avustusta myönnettäessä katsotaan kunnan tilinpäätöstietoja. Huomioon otetaan muun muassa vuosikate, lainakanta, taseen alijäämä ja tuloveroprosentti. Myös aiempien avustuskertojen määrä vaikuttaa asiaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot