Mainos
Mainos

Harmaa viikonloppu – räntä- ja lumisateet huonontavat ajokeliä

Viikonloppu on lauha, sateinen ja sumuinen.

Tänään perjantaina illalla länteen leviää laaja sadealue, joka kulkee lauantaina maan yli.

– Etelässä ja lännessä sataa pääasiassa vettä ja räntää, idässä ja pohjoisessa räntää ja lunta. Mitä pidemmälle itään ja pohjoiseen mennään, sitä lumisempana sade tulee. Oulun korkeudella asti sade voi käväistä vetenä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Ajokeli muuttuu lauantaina huonoksi lähes koko maassa sateiden ja lauhtumisen takia. Vesi- ja räntäsateet sulattavat jo lumia maan länsi- ja eteläosassa.

Lämpötila on lauantaina maan etelä- ja keskiosassa plussan puolella, pohjoisessa on pikkupakkasta. Sunnuntaina pohjoisessakin voidaan käväistä paikoin lämpöasteilla.

Sunnuntaina voi tulla joitain sateita, etenkin maan pohjoisosassa. Maanantain vastaisena yönä lounaaseen saapuu uusi, hajanainen sadealue. Rannikoilla sateet ovat vettä ja räntää, sisämaassa räntää ja lunta.

Seuraa sateiden etenemistä ja ennustetta MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaKommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme