Mainos
Mainos

Härmälä esittää sopimusta Agenda 2000 -linjasta

MTK:n puheenjohtaja Esa Härmälä ehdottaa, että hallitus ja oppositio sopisivat jo nyt yhteisestä toimintalinjasta EU:n uudistusohjelman Agenda 2000:n maatalousneuvotteluihin.

-Näin vahvistettaisiin Suomen asemaa, koska kenenkään ei kannattaisi spekuloida vaalitaistelun tai vaalituloksen vaikutuksella Suomen tavoitteisiin ja neuvotteluesiintymiseen, Härmälä kirjoittaa Maaseudun tulevaisuus -lehden kolumnissa. Neuvotteluissa päätetään maatalousleikkausten korvaamisesta Suomelle.

Härmälä myös vahvistaisi Agenda 2000 -maatalousvalmistelujen pohjaa hallituksen sisällä.
-Päätöksentekovaiheen lähestyessä ainakin ulkoministerineuvoston ja mahdollisesti myös valtiovarainministerineuvoston asema nousee maatalouskysymyksissäkin maatalousministerineuvoston rinnalle, jopa sen ohi. Presidentin ja pääministerin asema nousee keskeiseksi väännön viime vaiheissa.

Sekä hallituksen että opposition kommentit komission viimekeväisten maatalousesitysten jälkeen kertovat siitä, että kansallinen yksimielisyys on nyt paljon parempi kuin esimerkiksi EU-jäsenyysneuvottelujen aikana, Härmälä toteaa.

Maatalouskysymykset pyritään ratkaisemaan EU:n huippukokouksessa maaliskuussa viikko Suomen eduskuntavaalien jälkeen. Huippukokousta edeltävät ministerineuvostot osuvat keskelle vaalitaistelua. Myös pääministeri Paavo Lipponen korosti äskettäin, että Suomen maatalouden tulevaisuutta koskeviin suuriin ratkaisuihin olisi löydettävä kansallinen yhteisymmärrys.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme