Mainos
Mainos

Härmälä haluaa verorahoja geenimuuntelun kehittämiseen

Keskustan eurovaaliehdokas Esa Härmälä haluaa julkisen sektorin panostavan geeninsiirtotekniikan kehittämiseen. Hän kertoo kannastaan MTV:n netin Vaaliväittelyssä.

Nykyisin Euroopan lannoiteteollisuusliiton toimitusjohtajana Brysselissä työskentelevä Härmälä muistuttaa, että ruuantuotannon lisäksi geenimuuntelu auttaa kehittämään uusia lääkkeitä ja hoitoja vakaviin sairauksiin.

Härmälä haluaa kuitenkin geenimuuntelulle säännöt ja korkeat eettiset vaatimukset.

- Uusien elämänmuotojen kehittämistä ei saa edes yrittää, Härmälä selventää.

Härmälän mielestä EU:n pitäisi laatia yhteiset säännöt geenimuunneltujen ruokien suhteen, mutta jäsenvaltiot saisivat itse päättää niiden käyttöönotosta.

- Tämä mahdollistaa sen, että Suomi tai Suomen jokin alue niin halutessaan voi pitäytyä perinteisissä viljelykasvikannoissa, rehuissa ja ruuassa, entinen MTK:n pitkäaikainen puheenjohtaja arvioi.

Tästä Esa Härmälän (kesk.) ja Mirjaleena Isoahon (Ipu) Vaaliväittelyyn

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot