Mainos
Mainos

Harmaus päättyy – tulossa kylmä pakkasjakso ja aurinkoa

Viikonlopulta on alkamassa pakkasjakso koko maassa. Pakkasta voi etelässäkin olla alkuviikolla 10-20 astetta, pohjoisessa tämän viikon tapaan 15-30 astetta. Pitkään jatkunut harmaus päättyy, sillä ensi viikolle ennustetaan myös aurinkoisia päiviä.

Perjantain vesi-, räntä- ja lumisateita tuonut matalapaine väistyy itään. Sen perässä virtaa kylmää ilmaa etelään asti ja pakkaselle mennään koko maassa perjantaina illalla. Etenkin sivutiet voivat olla liukkaita.

Lauantaina lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa -5…-15 asteessa ja pohjoisessa -15…-30 asteessa. Tuuli purevoittaa pakkasta ja saa lämpötilat tuntumaan mittarilukemia kylmemmiltä. Sunnuntaina sää kylmenee edelleen hieman. Viikonloppuna voi tulla paikoin heikkoja lumisateita maan etelä- ja keskiosassa.

Kylmä pakkassää näyttää jatkuvan koko ensi viikon ajan. Alkuviikolla etelässäkin on päivisin -8…-15 astetta, öisin selkeällä säällä voi olla -20 asteen lukemia. Pohjoisessa ollaan -15…-30 asteessa.

– Korkeapaine vahvistuu Pohjois-Euroopan ylle. Pilvisyys vaihtelee, mutta luvassa on myös aurinkoisia pakkaspäiviä. Laajoja lumisateita ei ole näkyvissä, mutta lumikuuroja voi tulla etenkin rannikolla ja sulien järvien lähistöllä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme