Mainos
Mainos

Harva suomalainen verkkokauppa myy ulkomaille

Vain harva suomalainen verkkokauppa myy tuotteitaan myös ulkomaille, kertoo Googlen teettämä selvitys. Pohjoismaisista verkkokaupoista lähes kaksi kolmesta myy tuotteita myös kotimaan ulkopuolelle, suomalaisista vain joka neljäs.

Myös ne suomalaiskaupat, jotka harjoittavat vientiä internetissä, tyytyvät harvoihin kieliversioihin ja pienempään määrään markkinoita. Ruotsalaiset ja tanskalaiset verkkokaupat palvelevat keskimäärin 6-7 kielellä, kun suomalaisilla ainoa ulkomainen kieli on usein englanti.

– Ulkomaiset yritykset myyvät suomalaisille internetin välityksellä. Mikään ei estä suomalaisia tekemästä samaa, kannustaa Googlen maajohtaja Anni Ronkainen.

Hän arvioi, että myös kansantaloudelle olisi hyödyllistä rohkaista erityisesti pk-yrityksiä kansainvälistymään ja kasvamaan.

Googlen sisäisen datan perusteella suomalaiset vähittäiskaupan yritykset myös markkinoivat itseään ulkomailla huomattavasti vähemmän kuin vastaavat yritykset muissa pohjoismaissa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme