Mainos
Mainos

Harvinainen tilanne: Heinolan valtuusto erotti lautakunnan

Heinolan kaupunginvaltuusto turvautui illalla harvinaiseen ratkaisuun ja erotti koko sosiaali- ja terveyslautakunnan luottamuspulan takia. Päätös syntyi noin kolmen tunnin keskustelun jälkeen äänin 33-9. Yksi valtuutettu äänesti tyhjää.

Erottamista esitti valtuuston talvella nimeämä tilapäinen valiokunta. Se totesi lautakunnan jäseniä ja varajäseniä sekä virkamiehiä haastateltuaan, että useista tapahtumista vallitsi täysin vastakkaisia käsityksiä.

Pahimman repeämän aiheutti ratkaisu, jolla Heinola vuokrasi konkurssiin menneestä Reumasairaalasta tiloja vanhusten palveluasumiseen. Suunnitelman vastustajat järjestivät lautakunnan nimissä, mutta ilman lupaa terveyskeskuksen sairaalassa kuulemistilaisuuden vanhuksille ja heidän omaisilleen.

Talvella lautakunnan kokousta turvaamaan kutsuttiin vartijoita, vaikka esityslista käsitti vain yhden vanhan pöytäkirjapykälän hyväksymisen.

Valtuusto nimesi saman tien uuden sosiaali- ja terveyslautakunnan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot