Mainos
Mainos

Harvinaisen lämmintä: 20 astetta oli todella lähellä – osassa maata syyskuu lämpimämpi kuin kesäkuu

Etelässä on ollut tänään kesäisiä lämpötiloja.

Viikko on ollut selvästi keskimääräistä lämpimämpi ja myös yöt ovat olleet vuodenaikaan nähden leutoja. Tänään korkein lämpötila mitattiin Lappeenrannassa, 19,7 astetta. Vihdissä ja Hyvinkäällä oli 19,2 astetta. Maan eteläosassa oltiin laajalti 18 asteessa.

– Melko harvinaista tämä on, mutta ei kuitenkaan poikkeuksellista. Myöhemminkin on korkeampia lukemia mitattu. Esimerkiksi vuonna 2011 Porvoossa oli 22,3 astetta vielä 30. syyskuuta, sanoo meteorologi Pauli Jokinen Ilmatieteen laitoksen ilmastopalvelusta.

Lokakuussa 20 asteen lukemia ei Suomessa ole mitattu koskaan.

Syyskuu on tähän mennessä ollut koko maassa tavanomaista lämpimämpi. Suurin poikkeama on ollut pohjoisessa, missä on ollut 2,5 astetta keskimääräistä lämpimämpää. Tavanomaista sateisempaa on ollut etenkin Kainuussa, Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Ainakin joillain paikkakunnilla syyskuu on ollut tähän mennessä lämpimämpi kuin kesäkuu.

– Meren läheisyydessä rannikkoalueilla syyskuu on ollut paikoin jonkin verran lämpimämpi kuin kesäkuu. Syyskuussa meri on lämmin, kun se kesäkuussa oli vielä kylmä. Sisämaassa kesäkuu on ollut syyskuuta lämpimämpi, sanoo Pauli Jokinen.

Terminen syksy on jo alkanut osassa maan pohjois- ja keskiosaa, hieman keskimääräistä myöhemmin. Etelässä syksy alkaa keskimäärin näihin aikoihin. Sää on nyt vähitellen viilenemässä.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme