Mainos
Mainos

Harvinaista perhosta tutkittiin salassa maanomistajalta

Hävinneeksi luullun perhoslajin esiintymistä tutkittiin maanomistajan pihapiirissä ilman lupaa.

Uudenmaan ympäristökeskuksen palkkaama tutkija kävi selvittämässä humalakiiltokääriäisen esiintymistä humalatarhassa Nurmijärvellä kesällä 2007. Käyntejä oli toistakymmentä, ja ne kestivät useita tunteja kerrallaan. Maanomistajalta ei pyydetty tähän suostumusta eikä hänelle edes kerrottu tutkimuksesta.

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinin mukaan toimintatapa oli virheellinen. Ympäristökeskuksen olisi pitänyt huolehtia siitä, että sen virkamiehet, työntekijät ja palkkaamat ihmiset tietävät, ettei kotirauhan piiriin kuuluvalla alueella saa tehdä tutkimuksia tai selvityksiä ilman maanomistajan lupaa.

Toisessa asiassa ympäristökeskus sen sijaan ei toiminut virheellisesti tai lainvastaisesti. Keskus oli esittänyt, että maanomistaja hakisi yksityisen luonnonsuojelualueen perustamista mailleen harvinaisen perhoslajin suojelemiseksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot