Mainos
Mainos

Hassi kiirehtii Sosnovyi Borin sulkemista

Europarlamentaarikko Satu Hassi on huolissaan hankkeesta rakentaa sähkönsiirtokaapeli ydinvoimalasta Kotkaan. Mahdollinen rakentamislupa pitkittäisi Hassin mukaan Sosnovyi Borin reaktoreiden sulkemista.

Europarlamentaarikko Satu Hassi kehottaa Suomea ja Baltian maita yhteistyöhön Sosnovyi Borin ydinvoimalan sulkemiseksi. Helsingissä tänään puhuneen Hassin mielestä Itämeren maiden uudet yhteistyömahdollisuudet tulee käyttää hyväksi, koska ne ovat nyt EU:n jäseniä Venäjää lukuunottamatta.

Hassi on huolestunut hankkeesta rakentaa sähkönsiirtokaapeli Sosnovyi Borista Kotkaan. Lupahakemus on jätetty kauppa- ja teollisuusministeriöön, joka ratkaisee asian todennäköisesti ensi vuonna. Rakentamislupa pitkittäisi Hassin mukaan Sosnovyi Borin reaktoreiden sulkemista.

Hassin mukaan voimalassa on myös jätetty palkkoja maksamatta, mikä ruokkii varkauksia ja korruptiota. Lisäksi käytetyn ydinpolttoaineen varastot ovat liian täynnä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme