Mainos
Mainos

Hassi: Maatalouden päästöt saatava kuriin

Vihreiden eurovaaliehdokas, Euroopan parlamentin jäsen Satu Hassi tavoittelee maatalouden päästöjen suitsimista EU:n tasolla.

Hassi sanoo MTV:n Huomenta Suomen EU-vaalitentissä, että maatalouden päästöjä on vähennettävä muun muassa Itämeren pelastamiseksi.

- Itämeren suurin rehevöitymisen lähde on EU:n maatalous. Sille pitää tehdä jotakin.

Hassin mukaan päästöjä voitaisiin karsia esimerkiksi uusin ympäristötuin.

- Jos ajatellaan EU:ta ja maataloutta, niin vihreiden näkökulmasta olisi tärkeintä saada maataloudesta tulevat päästöt pienennettyä. EU:n maatalouden toimintasääntöjä pitäisi saada parannettua niin, että ympäristötuilla nykyistä paremmin kannustettaisiin vähentämään fosfori- ja typpivalumia, mitä maataloudesta tulee sinilevää ruokkimaan.

Hassi sanoo myös, että talouden elvyttämisessä olisi tehtävä yhteisiä, vihreitä päätöksiä. Hassi harmittelee, ettei EU ja Suomi kuulu maailman johtaviin maihin vihreässä elvytyksessä.

- Se on asia, joka pitäisi korjata. EU:n talouden elvytysbudjetista esimerkiksi uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden parantamiseen varatun osuuden pitäisi olla nykyistä paljon suurempi.

(MTV3)

Katso Vihreiden Anni Sinnemäen ja Satu Hassin haastattelu (Huomenta Suomi 28.5.2009)

Katso Satu Hassin haastattelu (Huomenta Suomi 28.5.2009)

Katso Anni Sinnemäen haastattelu (Huomenta Suomi 28.5.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme