Mainos
Mainos

Hassi: Sosiaali- ja terveysalan työntekijöille vakipaikkoja

Vihreän liiton puheenjohtaja, ympäristöministeri Satu Hassi kehottaa kuntia vakinaistamaan määräaikaiset sosiaali- ja terveydenhoitoalan työntekijänsä.

Hassi muistuttaa, että kuntasektoria koettelee viiden-kymmenen vuoden kuluttua kova työvoimapula, kun suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle. Siksi työntekijöitä on vakinaistettava nyt.
-Siinä vaiheessa raskasta ja matalapalkkaista hoito- ja hoivatyötä haluavia työntekijöitä on etsittävä kissojen ja koirien kanssa kivien koloista, jos asiaa ei nyt osata hoitaa kuntoon, hän ennusti.

Hassi luonnehti, että kuntien sosiaali- ja terveysalan työntekijöillä on nyt kaksinkertainen stressi. Työ itsessään on stressaavaa, ja stressiä lisää se, ettei työpaikan pysyvyydestä ole varmuutta.

Hassi puhui Vihreän liiton valtuuskunnan kokouksessa Oulussa. Valtuuskunnan kokous oli samalla puolueen kunnallisvaalikampanjan avaus.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme