Mainos
Mainos

Hassi sulkisi Sosnyi Borgin ydinvoimalan

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenohtaja Satu Hassi kehottaa Suomea vaatimaan Pietarin lähellä sijaitsevan voimalan lopullista sulkemista.

Vihreän liiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Satu Hassi vaatii Suomea ryhdistäytymään ja vaatimaan Pietarin lähellä toimivan Sosnovyi Borin ydinvoimalan lopullista sulkemista. Hänen mielestään venäläiset käyttävät käytännössä Suomenkin antamaa tukea yhtenä perusteluna voimalan toiminnan jatkamiselle. Hassi esitti vaatimuksensa Tallinnassa eduskuntaryhmän järjestämässä seminaarissa.

-Toivon, että Suomella ja Virolla on riittävästi selkärankaa ja rohkeutta vaatia Sosnovyi Borin lorun lopettamista alkuperäisessä aikataulussa ja nostaa tämä kysymys esille myös EU:ssä, hän esitti.

Hassi muistutti, että alkuperäisen aikataulun mukaan voimalan vanhimman reaktorin käyttöikä päättyisi tänä vuonna. Muut neljä suljettaisiin vuosina 2005, 2009 ja 2011. Hän kertoi, että nyt voimala hakee lupaa näiden perusrakenteeltaan vaarallisten reaktoreiden käyttöiän pidentämiselle vielä 15 vuodella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme