Mainos
Mainos

Hassi vaatii poliisille lisää koulutusta perheväkivallasta

Poliisien koulutukseen pitäisi lisätä opetusta naisiin kohdistuvasta väkivallasta, katsoo vihreiden puheenjohtaja Satu Hassi. Valtioneuvostolle jättämässään kirjallisessa kysymyksessä Hassi toteaa, että poliisille ilmoitetaan vain kymmenesosa tapauksista, joissa naisia joutuu perheessä väkivallan kohteeksi. Naiset joutuvat kokemaan väkivaltaa joka viidennessä perheessä.

Hassin mukaan ilmoittamiskynnystä nostaa mm. se, että poliisin koetaan vähättelevän tapausta tai syyllistävän uhria. Sama pätee raiskauksiin, Hassi toteaa, viitaten Tampereella pari vuotta sitten tehtyyn tutkimukseen.

-Saman tutkimuksen mukaan naisiin kohdistuvan väkivallan vähättely oli sitä vähäisempää, mitä pidemmällä poliisiopiskelijoiden koulutus oli tai mitä enemmän työkokemusta poliiseilla oli, Hassi lisää. Hassi ehdottaa, että sekä poliisien perus- että täydennyskoulutusta pitäisi kehittää. Myös naisten osuuden lisääminen poliisikunnassa parantaisi tilannetta, hän arvioi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme