Mainos
Mainos

Hassi: Vihreät hallituksesta jos eduskunta myöntyy ydinvoimalalle

Vihreä liitto lähtee hallituksesta, jos eduskunta myöntää luvan uuden ydinvoimalan rakentamiseen.

Satu Hassi

Ympäristöministeri Satu Hassi aikoo ehdottaa, että vihreät vetävät ministerinsä hallituksesta, jos ydinvoimalan rakentaminen hyväksytään.

Teollisuuden Voima jättää valtioneuvostolle periaatehakemuksen uuden ydinvoimalan rakentamiseksi. Päätös uuden ydinvoimalan rakentamisesta tulee hallituksen käsittelyyn aikaisintaan ensi kesänä.

Myös vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ulla Anttila pitää selvänä, ettei puolue voi jatkaa hallituksessa, jos eduskunta näyttää vihreää valoa ydinvoimalle.

Ensimmäinen koitos asiasta käydään silloin, kun hallitus päättää, puoltaako se lupahakemuksen hyväksymistä. Vihreiden ministerit aikovat äänestää vastaan.

Sinikka Mönkäre

Päätöstä valmisteleva kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre arvioi, etttä jos kaikki lausuntokierrokset tuottavat myönteisen tuloksen, myös ministeriö puoltaa voimalan rakentamista.

Jos hallitus pitää hanketta yhteiskunnan kokonaisedun mukaisena, asia siirtyy eduskuntaan. Se voi joko hyväksyä tai hylätä ydinvoiman lisärakentamisen.

Mönkäreen arvion mukaan eduskunnan päätös voisi olla selvillä noin kahden vuoden kuluttua.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme