Mainos
Mainos

Hätäapua Makedoniaan ja Länsi-Saharaan

Ulkoasiainministeriö on päättänyt myöntää humanitaarista hätäapua Makedonian ja Länsi-Saharan pakolaisille.

Makedonian pakolaisten avustamiseen annetaan kaksi miljoonaa markkaa. Apu toimitetaan perille YK:n pakolaisasiain päävaltuutetun UNHCR:n kautta. Länsi-Saharan pakolaisapuun ohjataan miljoona markkaa Maailman elintarvikeohjelman WFP:n kautta.

Makedonian tilanne on kiristynyt entisestään viime aikoina, ja UNHCR on vedonnut hallituksiin pikaisten lisäavustusten saamiseksi. Tähän mennessä helmikuussa alkanut kriisi on ajanut kodeistaan yli 100 000 ihmistä, joista kaksi kolmannesta on paennut Kosovoon. Pakolaisten määrän pelätään saattavan nousta jopa useisiin satoihin tuhansiin, jos kriisi laajenee.

Länsi-Saharan pakolaisleirien saamat kansainväliset avustukset ovat vähentyneet viime aikoina ja YK-järjestöt ovat joutuneet karsimaan pakolaisten ruoka-annoksia. Leireillä kaivataan kipeästi myös uusia telttoja ja vaatteita. Länsi-Algerian neljällä leirillä asuu yhteensä noin 150 000 pakolaista. Marokon ja Länsi-Saharan itsenäisyyttä ajavan Polisario-rintaman välinen kiista on jatkunut jo neljännesvuosisadan ajan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme