Mainos
Mainos

Hätähälyttimen ääni aiheutti laajan etsinnän Itämerellä

Lentokoneesta tullut hätähälyttimen ääni on aiheuttanut laajat etsinnät Itämerellä viime yönä. Tilanteen aiheutti kuitenkin tekninen vika, eikä kukaan ollut vaarassa.

Tapahtumat alkoivat eilen noin puoli kymmeneltä illalla, kun merivartiostojen ja laivojen radioissa alkoi soida lentokoneen hätähälyttimen ääni. Tilannetta selvittämään hälytettiin Länsi-Suomen merivartiostosta vartiolaiva ja SuperPuma-meripelastushelikopteri sekä Ruotsista Göteborgin meripelastuskeskus, lentopelastuspalvelu sekä poliisi- ja pelastushelikopterit. Suomesta koneen etsintään osallistui myös Tampereen lentopelastuspalvelu.

Tilanne alkoi selvitä puolenyön jälkeen, jolloin Tanskasta tullut pienkone paikallistettiin Hangon eteläpuolelle. Sen jälkeen kun selvisi, että koneessa ei ollut vikaa, se pääsi laskeutumaan.

Länsi-Suomen merivartioston mukaan lentokoneen pilotti oli myös kuullut hälytysäänen, mutta ei ollut tiennyt, että se tulee omasta koneesta.

Vastaavanlaiset tilanteet ovat merivartioston mukaan erittäin harvinaisia. Niitä sattuu harvemmin kuin kerran vuodessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme