Mainos
Mainos

Hätäkeskuksista karsitaan väkeä vastoin eduskunnan tahtoa

Hätäkeskuksista vähennetään virkoja valtionhallinnon tuottavuusohjelmassa, vaikka hätäkeskuslaitos toimii eduskunnan mielestä jo nyt liian vähäisillä voimavaroilla. Helsingin Sanomien mukaan hätäkeskuksissa olisi kolmen vuoden päästä 53 työntekijää vähemmän kuin nyt.

Tuottavuusohjelman asettamia vähennyksiä on 13 virkaa. Lisäksi hätäkeskuksiin on palkattu 40 ylimääräistä ihmistä täksi ja ensi vuodeksi, mutta vuonna 2010 heidän palkkaamiseensa ei ole rahaa tiedossa. Näillä näkymin hätäkeskuksissa on siis vuonna 2011 53 työntekijää vähemmän kuin nyt. Nyt heitä on vajaat 700.

Eduskunnan mielestä keskuksiin tarvittaisiin sata virkaa lisää.

Tietoverkkojohtaja Pekka Tulokas sisäministeriöstä sanoo Helsingin Sanomissa, että hätäkeskusten toimintaa kehitetään koko ajan. Hänen mukaansa peruspalvelut turvataan, vaikka virkoja karsitaankin. Sen sijaan hätäkeskuksiin kuulumattomia tehtäviä kuten kiireetöntä viranomaisneuvontaa karsitaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme