Mainos
Mainos

Hätäkeskuslaitos: Tiedä, mistä soitat - apu tulee nopeammin

Hätäpuhelun soittajan tarkat sijaintitiedot nopeuttavat avun saamista, tiedottaa Hätäkeskuslaitos.

Hätäkeskuslaitos kehottaakin varautumaan hätätilanteisiin jo etukäteen. Esimerkiksi mökkiläisten kannattaa selvittää kesämökin tarkat sijaintitiedot ja laittaa tiedot näkyvästi esiin. Tällöin tiedot ovat hätätilanteessa nopeasti käytettävissä.

– Mitä tarkemmin sijainti on tiedossa, sitä nopeammin saadaan apua, Hätäkeskuslaitoksen viranomaisyhteistyön johtaja Juha-Veli Frantti sanoo tiedotteessa.

Tärkeimmät sijaintitiedot hätäpuhelua soitettaessa ovat katuosoite ja kunta. Jos tarkkoja osoitetietoja ei ole, sijaintitiedon voi selvittää netissä osoitteesta http://www.112.fi/tiedasijaintisi.

Hätäpuheluiden määrä kasvaa kesällä

Hätäkeskuslaitoksen mukaan kesä näkyy selvästi hätäilmoitusten määrässä.

– Mökeillä sattuu onnettomuuksia, uimarit ja veneilijät joutuvat veden varaan, marjastajat eksyvät ja kuumuus aiheuttaa sairaskohtauksia ja maastopaloja. Myös runsas alkoholin nauttiminen näkyy kesätapahtumissa erilaisina järjestyshäiriöinä, Frantti kertoo.

Hätäkeskuslaitos muistuttaa myös, että hätänumeroon ei tule soittaa kiireettömissä tilanteissa, kuten tiedustelutarkoituksessa. Esimerkiksi juhannuskokon polttamiseen liittyviä kyselyitä ei tule soittaa hätänumeroon 112, vaan alueellisiin pelastuslaitoksiin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme