Mainos
Mainos

Hätäkeskusten johtajat vaativat laitoksen esimiehen eroa

Hätäkeskusten johtajat ovat kirjelmöineet sisäministeri Kari Rajamäelle vaatien epäsuorasti hätäkeskuslaitoksen johtajan Jyrki Landstedtin eroa. Pelastusylijohtaja Pentti Partanen pitää kirjeen sanavalintoja ylimitoitettuna.

Hätäkeskuslaitos toimii niin huonosti, että se uhkaa jo kansalaisten turvallisuutta. Näin väittävät hätäkeskusten johtajat sisäministeri Kari Rajamäelle lähettämässään kirjeessä.

Kirjeen mukaan ongelmat johtuvat hätäkeskuslaitoksen johtajasta Jyrki Landstedtista, jonka eroa kirjeessä epäsuorasti vaaditaan.

Suomessa on kaikkiaan 15 hätäkeskusta. Valituskirjeen on allekirjoittanut 14 hätäkeskuksen johtajaa. Nämä syyttävät kirjeessä kovasanaisesti Landstedtia.

Johtajien mukaan Landstedt ei luota hätäkeskusten johtajiin, ei kanna vastuutaan ja siirtää vaikeat asia muiden ratkaistaviksi; hän puuttuu pieniin asioihin, muttei tee toiminnan kannalta tärkeitä linjauksia. Lisäksi Landstedtia moititaan kirjeessä siitä, ettei hänellä ole realistista kuvaa hätäkeskuslaitoksen tilanteesta.

Kirjeen mukaan Landstedtin valta näyttääkin livenneen osittain konsulttien käsiin. Osittain tämän seurauksena ulkoisen tiedottamisen asema on kohonnut kirjeen mukaan hätäkeskuslaitoksessa suhteettoman vahvaksi.

Hätkeskuslaitoksen tiedottamista taas moititaan asioiden kaunistelusta ja epäavoimuudesta.

Kirjeen mukaan henkilökunta uupuu

Valituskirjelmän mukaan hätäkeskuslaitos on ajautunut syvään kriisiin, joka ilmenee muun muassa henkilökunnan uupumisena ja runsaana sairasteluna.

Kirjeessä sanotaan, että henkilöstön usko tulevaisuuteen on kadonnut hätäkeskuslaitoksen johtajan heikon johtamistavan ja henkilöstöpolitiikan seurauksena.

Johtajat vaativat, että hätäkeskuslaitoksen johdossa tehdään henkilövaihdoksia. Käytännössä kirjeessä siis vaaditaan Landstedtin eroa.

Landstedt on lomalla tiettävästi ulkomailla ainakin ylihuomiseen saakka, eikä häntä ole tavoitettu puhelimitse.

Pelastusylijohtaja ihmettelee kirjettä

Pelastusylijohtaja Pentti Partanen ei yhdy kirjoittajien väitteeseen kriisistä. Partasen mukaan työilmapiirissä on tiettävästi ollut ongelmia, mutta niiden astetta hän ei halua arvailla.

Partanen ihmettelee johtajien kirjettä ja sen kovia sanavalintoja. Sisäministeriön työryhmä on selvittänyt hätäkeskusten tilannetta jo jonkin aikaa. Partasen mukaan selvitystyö on loppusuoralla.

Esimerkiksi sisäministerille kirjelmöineitä hätäkeskusten johtajia on jo kuultu asiassa. Partanen arvioi, että kirjeellä saatetaan yrittää vaikuttaa selvityksen lopputulokseen. Selvitysryhmä ei ole vielä kuullut Jyrki Landstedtia.

- Tällä hetkellä tärkeintä on, että kirjeestä riippumatta selvitetään työn seuraava vaihe, eli kuullaan hätäkeskuslaitoksen johtajaa, Partanen toteaa.

Partanen arvelee, että Landstedtin kanssa yritetään keskustella viikon sisällä. Landstedt on toiminut virassaan vuodesta 2003 lähtien.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme