Mainos
Mainos

Hätäkeskusyksikkö sijoitetaan Poriin

Valtakunnallisen hätäkeskuslaitoksen keskusyksikkö sijoitetaan Poriin vuoteen 2003 mennessä.

Ambulanssijuljettaja-vie-potilasta

Tänään tehdyn päätöksen tavoitteena on edistää maan tasapainoista kehitystä sijoittamalla keskushallinnon yksiköitä ja muita toimintoja maan eri osiin. Hätäkeskusyksikköön on suunniteltu 16 virkaa.

Keskusyksikön alaisuudessa työskentelee 13 alueellista hätäkeskusta, joiden sijaintipaikkakunnat sisäministeriö päätti kesällä 2000. Hätäkeskusyksikön tehtäviin kuuluu hätäkeskuksien hallinnon järjestäminen, valvonta ja toiminnan kehittäminen.

Poria pidetään edullisena vaihtoehtona

Hätäkeskusyksikkö on tarkoituksenmukaista sijoittaa paikkakunnalle, jolla toimii valtion ylläpitämä alueellinen hätäkeskus. Useista mahdollisista paikkakunnista aluepoliittisesti eniten tuen tarpeessa olivat Rovaniemi ja Pori. Pori valittiin sijoituspaikaksi muun muassa siksi, että siellä on vähemmän valtion toimintoja. Porissa tilavaihtoehdot ja kaupungin mahdollisuudet tukea henkilöstön paikkakunnalle sijoittumista ovat sisäministeriön mukaan myös hyvät.

Sisäministeriössä uskotaan, että yksikön sijoittaminen Poriin tulee pitkällä aikavälillä pääkaupunkiseutua edullisemmaksi. Ministeriö luonnehtii sijoittamisen lisäkustannuksia kohtuullisiksi. Ministeriöllä on harkittavanaan myös päätös poliisin tietohallintokeskuksen sijaintipaikasta. Päätös tehdään, kun oikeuskansleri on ratkaissut asian valmisteluun liittyvän kantelun.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme