Mainos
Mainos

Hätänumeropäivä näkyy eri puolilla Suomea

Lauantaina vietettävänä 112-päivänä kansalaiset voivat muun muassa harjoitella sammuttamista, loukkaantuneen auttamista ja hätäilmoituksen soittamista.

Valtakunnallinen 112-päivä näkyy ylihuomenna lauantaina eri puolilla Suomea. Turvallisuusviranomaiset ja vapaaehtoiset tiedottavat päivän aikana kansalaisille yhteisestä hätänumerosta saatavista palveluista, kerrotaan Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Tiedot yleisötapahtumista, tempauksista, näytöksistä ja tietoiskuista löytyvät internetistä, sivuilta www.112-paiva.fi.

Kansalaiset voivat muun muassa harjoitella sammuttamista, loukkaantuneen auttamista ja hätäilmoituksen soittamista. Apua on tarjolla esimerkiksi palovaroittimen kunnossapitoon sekä sammuttimen hankintaan ja tarkistuttamiseen.

Valtakunnallista 112-päivää vietetään nyt kymmenettä kertaa. Tänä vuonna korostetaan varsinkin sitä, että kansalaiset saavat yhden hätänumeron kautta apua kaikissa hätätilanteissa, olipa kyse poliisin, palokunnan, sairaankuljetuksen tai sosiaalipäivystyksen kiireellisestä avuntarpeesta.

Radioasemilla hätätiedotuskokeilu

Hätätiedotteiden välitysjärjestelmää kokeillaan lauantaina. Viranomaistiedote lähetetään sekä alueellisesti että valtakunnallisesti radiotaajuuksilla. Kokeilu kestää muutaman minuutin. Tänä aikana kaikki radiotaajuudet ensin kytketään Yleisradion signaaliin, ja kun kaikki taajuudet ovat mukana, luetaan kokeilusanoma suomeksi ja ruotsiksi.

Alueellinen kokeilu on kello 10.15. Siihen osallistuvat Varsinais-Suomen, Pirkanmaan ja Uudenmaan radiokanavat. Valtakunnallinen kokeilu tehdään tunnin päästä eli kello 11.15. Siinä ovat mukana valtakunnan kaikki kaupalliset radiokanavat sekä YLEn Radio Suomi.

Hätäkeskukset: Puhelinluetteloon oikea osoite

Hätäkeskukset kehottavat ilmoittamaan osoitteenmuutoksesta puhelinluettelon tekijälle. Vanhentuneet tiedot voivat viivästyttää avun saamista hätätapauksissa. Hätäkeskukset käyttävät sähköistä numeropalvelua esimerkiksi silloin kun ilmoituksen tekijä antaa puutteellisen osoitteen.

Sähköistä puhelinluetteloa päivitetään jatkuvasti, vaikka painettu luettelo ilmestyy vain kerran vuodessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme