Mainos
Mainos

Hätäpuheluun voidaan pian vastata missä päin Suomea tahansa

Hätäkeskukset saattavat tulevaisuudessa luopua alueellisuudesta ja erikoistua tiettyihin aihepiireihin.

Lakiesitysluonnoksen mukaan hätäkeskukset eivät enää olisi sidottuja maantieteellisiin alueisiin, vaan esimerkiksi yksi keskus voisi hoitaa koko maan paloilmoitinlaitteiden aiheuttamat hälytykset.

Joidenkin tehtävien hoitaminen esimerkiksi Itä- tai Pohjois-Suomessa helpottaisi työtaakkaa ainakin pääkaupunkiseudun hätäkeskuksessa, jolla ei ole ollut riittävästi työntekijöitä ja tiloja.

Esityksen mukaan kaikkien hätäkeskusten toimialueeksi tulisi manner-Suomi. Tulevaisuudessa mikä tahansa hätäkeskus olisi myös velvollinen hoitamaan minkä tahansa alueen hätäpuheluita ja muita hätäilmoituksia.

Uuden lain on tarkoitus astua voimaan vuonna 2010, kertoo Savon Sanomat.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot