Mainos
Mainos

Hätätekstiviestihanke etenee

Suurten onnettomuustilanteiden varalle kaavailtu hätätekstiviestijärjestelmä on ottanut askelen eteenpäin.

Teleoperaattorit TeliaSonera, Elisa ja DNA ovat tällä viikolla esitelleet viranomaisille suunnitelmansa kohdennettujen hätätekstiviestien lähettämisestä.

Operaattorit eivät toistaiseksi halua kertoa, miten järjestelmä käytännössä toimisi. Sillä kuitenkin olisi mahdollista tavoittaa hätätilanteessa kaikki suomalaiset matkapuhelinliittymän käyttäjät koti- ja ulkomailla. Viestit voitaisiin myös kohdentaa Suomessa rajatulle alueelle ja lähettää myös ulkomaalaisille vierailijoille.

Seuraavaksi mallia tutkii sisäministeriö, jolle operaattorit esittelevät sitä toukokuun puolessavälissä. Sen jälkeen mahdolliset jatkoneuvottelut käydään kunkin operaattorin kanssa.

Hätäviestijärjestelmä on ollut tekeillä vuoden 2004 tapaninpäivän tsunamikatastrofista saakka. Myyntijohtaja Kalevi Westerlund Elisasta arvioi, että järjestelmä voisi mahdollisesti olla käytössä ensi vuoden alussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme