Mainos
Mainos

Hätätiedotteen piippaus ihmetytti televisionkatsojia

Abloyn lukkotehtaan raju palo sai viranomaiset käyttämään ensimmäisen kerran televisiossa välitettävää hätätiedotetta, jossa oli mukana hälytysääni. Eilisillan televisionkatsojat näkivät kuvaruudun yläreunaan ilmestyneen punapohjaisen tekstin, jossa neuvottiin alueen ihmisiä pysymään sisällä ja sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihdon.

Hälytystekstiin liittynyt piippaava ääni sai monet epäilemään, että vastaanottimeen oli tullut jokin vika. Ihmettelyä herätti myös se, miksi alueellinen hälytys näkyi muuallakin Suomessa.

Palopäällikkö Kari Eronen Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksesta kertoo, että tilanne arvioitiin niin kriittiseksi, että hälytys päätettiin ottaa käyttöön. Hänen tietojensa mukaan viranomaiset eivät pysty rajaamaan hälytystä vain tietylle alueelle.

Viranomaiset voivat lähettää median kautta tiedotteita. Radiokanavilla tiedotteet keskeyttävät ohjelman määräajoin ja televisioruudussa ne näytetään teksteinä ohjelmien päällä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme