Mainos
Mainos

Hätätiedotteita testattiin tänään televisiossa

Uuden järjestelmän testaus käynnistyi tänään Yleisradion, MTV3:n ja Nelosen kanavilla.

Viranomaisten hätätiedotteita ryhdytään välittämään radion lisäksi myös television kautta. Muut viranomaistiedotteet kuin hätätiedotteet kulkevat liikenneministeriön mukaan entiseen tapaan radion välityksellä.

Hätäviestissä teksti kulkee kuvaruudun yläosassa viisi minuuttia, jonka jälkeen kolmen minuutin tauon jälkeen teksti pyörii jälleen viiden minuutin ajan. Tekstin pyöriessä kuuluu varoitusääni, joka muodostuu SOS-merkeistä.

Television uutta hätätiedotusjärjestelmää kokeiltiin tänään. Testissä Yleisradion, MTV3:n ja Nelosen kanaville ilmestyi teksti, jossa kerrottiin kokeilusta.

Hätätiedotteita käytetään, kun ihmishenget ovat välittömässä tai ilmeisessä vaarassa tai uhkana ovat huomattavat omaisuus- tai ympäristövahingot.

- Meillähän on ollut muutamia esimerkkejä tästä. Kysymyksessä voi olla esimerkiksi asutuskeskuksessa liikkuva villieläin tai sitten hyvin vaarallinen henkilö, jonka tiedetään uhkaavan ympäristöä. Luonnollisesti myös lähestyvistä ja hyvin vaarallisista luonnonilmiöistä, kuten rajumyrskyistä tai tulvista, voidaan varoittaa, kertoo liikenne- ja viestintäministeriön turvallisuuspäällikkö Rauli Parmes.

Seuraavan kerran järjestelmää testataan 11. helmikuuta hätänumeropäivänä. Samassa yhteydessä kokeillaan myös radion hätätiedotteiden välitystä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme