Mainos
Mainos

Hätätiedotuksia tekstiviesteinä jo ensi keväänä

Kansalaisia voidaan näillä näkymin varoittaa tekstiviestein uhkaavasta vaarasta jo ensi huhtikuussa. Operaattorien mukaan toistaiseksi ei ole ohjelmistoja, joiden avulla viestit saataisiin riittävän nopeasti tietylle rajatulle alueelle.

Liikenne- ja viestintäministeriö kehittelee tekstiviestein toimivaa varoitusjärjestelmää. Hätätekstiviestillä olisi Aamulehden mukaan mahdollista varoittaa kansalaisia esimerkiksi luonnonkatastrofeista ja terrori-iskuista.

Hätäviestijärjestelemän käyttöönottoa esitettään lakiluonnoksessa, joka lähtee tänään lausuntokierrokselle. Lailla velvoitettaisiin operaattorit lähettämään hätäviestejä viranomaisten pyynnöstä. Viestit tavoittaisivat kaikki suomalaiset kännykän käyttäjät, ja kustannukset maksaisi valtio.

Hätätekstiviestijärjestelmän olisi määrä tavoittaa kaikki suomalaiset puhelimenkäyttäjät ensi vuoden huhtikuusta alkaen. Järjestelmän tekniikasta ei tosin ole vielä täyttä selvyyttä. Operaattorit huomauttavat, että niillä ei ole vielä ohjelmistoja joiden avulla viestit saataisiin riittävän nopeasti tietylle rajatulle alueelle.

Hollannissa on jo käytössä vastaavanlainen järjestelmä

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot