Mainos
Mainos

Hatkat ottanut nuori ajautuu helposti hyväksikäytetyksi

Sadat kodin ulkopuolelle sijoitetut nuoret karkaavat vuosittain, ja määrä näyttää olevan kasvussa.

Tavallista on, että hatkat ottanut nuori lähtee isoon kaupunkiin. Kun karkulainen jää kiinni tai ilmoittautuu itse poliisille, hänet viedään vastaanottoasemalle ja sieltä takaisin omaan sijoituspaikkaansa.

Pihkapuiston yksikkö Helsingissä ottaa vuosittain vastaan noin 60 karkulaista. Enempää ei mahdu, vaikka tulijoita olisi.

– Pääkaupunkiseudulla hatkassa olevien nuorten määrä on hyvin merkittävästi kasvanut, sanoo johtaja Ari Lehtonen.

Myös Lastensuojelun keskusliiton mukaan tapaukset ovat lisääntyneet huomattavasti. Liitto aikoo selvittää syksyn aikana, kuinka yleinen ilmiö on, sillä tarkkoja lukuja tapauksista ei ole.

Valtaosa karkulaisista löytyy muutaman päivän tai viikon sisällä. Kuukausiksi venyvä karkumatka voi olla nuorelle kohtalokas.

– Hatkassa olevat nuoret tulevat aika helposti hyväksikäytetyiksi. Siihen liittyvät päihteet, itsensä myyminen ja rikokset, kaikki sellainen, jolla he elättävät itseään, sanoo liiton ohjelmajohtaja Hanna Heinonen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme